Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Uppsala Judoklubb
Schema höstterminen 2019

Gruppbeskrivning träningsgrupper


Stor & liten

Stor & Liten vänder sig till barn i åldern 3-6 år och är en utmärkt aktivitet
för förälder som vill träna ihop med sina barn. På träningen lär vi oss bl.a gymnastik, grunderna
i judo ihop med en massa roliga lekar. Dessutom lär sig barnen att lyssna och förstå instruktioner.


Nybörjare 2010-2012

För barn som gör sin första termin på klubben. Här lär du dig dina första judotekniker upp till gult streck.


2010-2012 Nybörjare termin 2

För barn som gör sin andra termin på klubben (förra terminens nybörjare). Vi tränar på tekniker upp till gult bälte.


2010-2011 Fortsättare

Här tränar de barn som har tränat minst 2 terminer judo. Gruppen tränar 2 gånger i veckan och man väljer själv om man vill gå på det ena eller båda passen.


2007-2009 Fortsättare/Ipponjudo

För barn i åldern ca 2007-2009 kommer vi att slå ihop de tre olika grupperna vi hade förra terminen och därigenom kunna erbjuda barnen träningsmöjligheter fyra gånger i veckan. Du väljer själv vilken träningstyp och vilka dagar som passar dig samt om du vill träna 1, 2, 3 eller 4 gånger i veckan.


Fortsättare: Något lekfullare pass med mycket teknikträning men även en hel del randori. (sparring)


Fortsättare Ipponjudo: för de som gillar tuffare tag. Ippon är judons motsvarighet till knock out i boxning eller till fallseger i brottning. Här tränar de som tycker det är kul att tävla. Målinriktad teknikträning blandas med ganska mycket randori (sparring) i olika former.


Ungdom avancerad 12-18 år

Här tränar både de med höga tävlingsambitioner och de som enbart tränar för att tycker judo är kul. Fortsatt arbete med grundteknikerna men också introduktion till tävlingsjudo och arm/halslås. Eleverna i ungdom avancerad har också möjlighet att träna på Vuxengruppens träningar samt fyspassen.


Vuxna Nybörjare/fortsättare

Grupp för våra äldre nybörjare samt de som har hållt på ett tag. Tempot är lite lägre än övriga vuxenpass och mycket fokus ligger på grundteknikerna i judo.

Nybörjare kan redan från första terminen komplettera med ne-waza och fyspasset på fredagarna och på sikt skolas in i övriga vuxenpass.


Judofitness + Ne-waza

Här är alla medlemmar från 12 år och även föräldrar välkomna. Vi tränar fys i olika former där man arbetar efter egen förmåga. Efter fysträningen fortsätter vi med Ne-waza (markarbete) för de som vill.


U15-Senior Teknik & Randori och Ne-wazapasset (U15 är från 13 år)

Träning med högt tempo och mycket Randori. Teknikdelen består både av nya tekniker och repetition av egna favorittekniker.
 
Våra samarbetspartners