SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uppsala Judoklubb
Schema Vårterminen 2021
Om det blir ok att träna i grupp igen efter den 24 januari, så ser vår plan ut så här. Berörda deltagare kontaktas via mejl.

Gruppbeskrivning träningsgrupper


Stor & liten

Stor & Liten vänder sig till barn i åldern 3-6 år och är en utmärkt aktivitet
för förälder som vill träna ihop med sina barn. På träningen lär vi oss bl.a gymnastik, grunderna
i judo ihop med en massa roliga lekar. Dessutom lär sig barnen att lyssna och förstå instruktioner.


Nybörjare 

För barn som gör sin första termin på klubben. Här lär du dig dina första judotekniker upp till gult streck.


Nybörjare termin 2

För barn som gör sin andra termin på klubben (förra terminens nybörjare). Vi tränar på tekniker upp till gult bälte.


Fortsättare

Här tränar de barn som har tränat minst 2 terminer judo. Gruppen tränar 2 gånger i veckan och man väljer själv om man vill gå på det ena eller båda passen.


Fortsättare/Ipponjudo

För barn i åldern ca 2007-2009. Du väljer själv vilken träningstyp och vilka dagar som passar dig samt om du vill träna 1, 2 eller 3 gånger i veckan.


  - Fortsättare: Något lekfullare pass med mycket teknikträning men även en hel del randori. (sparring)

  - Fortsättare Ipponjudo: för de som gillar tuffare tag. Ippon är judons motsvarighet till knock out i boxning eller till fallseger i brottning. Här tränar de som             tycker det är kul att tävla. Målinriktad teknikträning blandas med ganska mycket randori (sparring) i olika former.


Ungdom avancerad från 12 år

Här tränar både de med höga tävlingsambitioner och de som enbart tränar för att tycker judo är kul. Fortsatt arbete med grundteknikerna men också introduktion till tävlingsjudo och arm/halslås. Eleverna i ungdom avancerad har också möjlighet att träna på Vuxengruppens träningar samt fyspassen.


Vuxna Nybörjare/fortsättare

Grupp för våra äldre nybörjare samt de som har hållt på ett tag. Tempot är lite lägre än övriga vuxenpass och mycket fokus ligger på grundteknikerna i judo.

Nybörjare kan redan från första terminen komplettera med ne-waza och fyspasset på fredagarna och på sikt skolas in i övriga vuxenpass.


Judofitness + Ne-waza

Här är alla medlemmar från 12 år och även föräldrar välkomna. Vi tränar fys i olika former där man arbetar efter egen förmåga. Efter fysträningen fortsätter vi med Ne-waza (markarbete) för de som vill.


U15-Senior Teknik & Randori och Ne-wazapasset (U15 är från 13 år)

Träning med högt tempo och mycket Randori. Teknikdelen består både av nya tekniker och repetition av egna favorittekniker.
 
Våra samarbetspartners